2012. október 29., hétfő

Rózsás, citromillatú kecsketejes szappan

Nagyon jó illata van!!! Imádom a citromot. :) A citrus illatokkal viszont az a baj, hogy a legkevésbé tartósak, hamar elillannak.. :( Éppen ezért felesben citrom és indiai citromfű illóolajat tettem bele. A citromfűnek is intenzív citromillata van, viszont kifejezetten tartós. Azért nem csak ezt használtam, mert önmagában van egy kis - nem is tudom, olyan dohány(?) illata is, így viszont nagyon-nagyon jó lett! Már aki szereti a nagyon citromillatot... ;)

Ebbe a szappanba került a féltve őrizgetett szőlőmag olajomból is. Egyszer sikerült egy hiperben akciósan néhány literhez jutnom, el is pancsoltam majdnem mindet, most a maradékot pedig nagyon óvatosan adagolom... :)
A szőlőmag olajnak rengeteg jó hatása van, különösen érett bőrre ajánlják, én viszont nem írnám le itt, hogy mingyá' 20 évet fiatalodik az ember tőle, mert nem. Ugyanis a szappanba csak kis százalékban kerülhet, különben nagyon lágyítaná, ragacsos maradna. Kétség kívül nagyon finom szappan lesz, amelyikben van, ezt is nagyon szereti a bőröm. De azt nem ígérem, hogy holnaptól eltűnnek a ráncok... ;)

A finomítatlan (és iszonyú drága...) változat viszont krémbe keverve valóban  csodát tehet tartós használat esetén.


A színezékek: rózsaszín kozmetikai agyag, amit száraz, érzékeny bőrre használnak, illetve egy kis csalán.

Kézreálló kockaforma. A gyerekeim szeretik a krémtúrót, szépen el is raktam a dobozokat. :D
Terveim szerint holnap - ha az ég és a gyerekeim is úgy akarják (szünet van...) - egy újabb változat kerül ilyen dobozokba öntve, karácsonyra készülődve.



Összetevők: kókuszolaj, pálmaolaj, sheavaj, olíva olaj, szőlőmag olaj, napraforgó olaj, NaOH, kecsketej, rózsaszín agyag, őrölt csalán, citrom és indiai citromfű illóolaj. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése