Egyszóval szeretek sütni, ebbéli lelkesedésemet kiccsaládom is díjazza, no és hát sajt és joghurt készítésből marad bőven savónk (mert ugye semmit nem dobunk ki...:)), hát következzen a felhasználása. És, hogy másik mániám, az "éljünk zölden (és takarékosan)!" dilim is kiéljem, süssünk rögtön több félét! Mert ha már bekapcsolom a sütőt, hát használjuk ki! Ez nyáron, 30 fok felett különösen király!!!
A savót a kelt tésztáknál használom, csodás puha, könnyű tésztát eredményez. A kenyerekhez aszkorbinsavat szoktak adni e célból, ezzel ugyanazt az eredményt érhetjük el. A receptekben akár a teljes folyadékmennyiséget kiválthatjuk a savóval.
Na szóval, ha már megy a sütő, legyen rögtön 3-4 féle sütve. A sütés előtti estén leülök ceruzával, papírral és kiszámolom: elkészítési idő, kelés ideje, sütés kezdete, sütés vége.
Ilyenkor muszáj tartani a "határidőket", bár ez nem kis mutatvány, mert a két kicsi folyton vis maior helyzeteket teremt.
A képen látható: hajtovány (Limara), húúúú, nagyon finom!
kakaós muffin (nosalty) a lehető legegyszerűbb alapanyagokból, mégis remek
DNK kenyér (nosalty) no macera :)
Aznap sütöttem egy negyedik félét is... Dühös voltam, de okulásul megmutatom. A meggylekvár felét sütésálló dzsemmfixszel raktam el. Hát ennyire sütésálló.
Következő héten három féle sütve:
Újra a hajtovány a nagy sikerre való tekintettel,
csodabogár (nosalty)
pizza, rögtön két malomkeréknyi.
Ilyenkor azt gondolom, hogy akkor két-három napra péksüti-nasi megoldva. Ezt általában rosszul gondolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése