2012. október 31., szerda

Isten veled bórax!

A bórax egy viszonylag környezetbarát (legalábbis az egyik leginkább "zöld" alternatíva...), ugyanakkor hatékony és olcsó tisztítószer. Volt. Ma megérkezett a rendelésem, és a bóraxot lehúzták a listámról, ugyanis az ÁNTSZ betiltotta. Pontosan fogalmazva, többé nem forgalmazható háztartási célra.

Nemrégiben fejtettem ki azt a gyanúmat, hogy mintha valamelyik felső döntéshozó vízfejűnél erősen  és meglehetősen hatékonyan lobbiznának a vegyipar és a kozmetikai ipar nagymenői.

Erősödni látszik az a tendencia, hogy az emberek lassan felismerik a tömeggyártott kozmetikai termékekben és tisztítószerekben rejlő rengeteg kártékony vegyszert és inkább természetes termékeket kezdenek használni.

Ez persze ha nem is érzékelhető még annyira a nagy cégek bevételein, de remélhetőleg hamarosan fog. És ezt a helyzetet talán ők is felismerték..?
Mintha csírájában próbálnák elfojtani ebbéli törekvéseinket...

Az ÁNTSZ már régebben betiltotta a gyógyszertárakban az ún. alapanyagok kiadását. Rendben, vegyi anyagokat ne is adjanak ki. De nem vásárolhatunk már pl. gyógyszerkönyvi minőségű  illóolajakat. Illetve dehogynem - a drogériákban - háromszor annyiért... (mert a gyógyszertári veszélyes, ott meg nem veszélyes???) Vagy pl. a gyógyszertári kakaóvaj mi a jó nyavalyát tud okozni a "felelőtlen" felhasználónak???

Ez a rendelkezés annyira nem érintett fájón, mert nagyon szerencsés helyzetben vagyok, rendkívül jó beszerzési forrásom van, szinte minden alapanyagot meg tudok ott venni, ami az én "zöld" életemhez kell. Vajak, olajak, szódabika, citromsav, mosóparfüm, mosószóda, stb. A bóraxot is itt vettem - eddig.

És hogy kirohanásom okát megmagyarázzam: nem magát a bóraxot tiltották be. Csak háztartási célra nem vehetünk többé... A nagy cégek továbbra is használhatják és használják is, méghozzá pl. közvetlenül BŐRÁPOLÓ termékekbe keverve... Én csak takarításhoz használtam könyörgöm!!!
Amit szabad Jupiternek...

Miért? Veszélyes? Ja, a szervezetbe kerülve nagy koncentrációban. Mondjuk a sósav nem? Mert az minden kisbolt polcán ott figyel...

Mindennapi mérgeink címmel ajánlom figyelmetekbe a cikket.
És ez csak a jéghegy csúcsa.






7 megjegyzés:

  1. Szia, én is így jártam a bóraxszal. Te mit használsz azóta helyette?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Tandy!
      Teafa illóolajat. Ezzel az a gond, hogy nem mindenki szereti az illatát (bár én speciel igen) és nagyon drága.
      Nemrég egyik barátnőm kiderítette, hogy Bp-en speciális vegyszerboltban lehet venni bóraxot.
      Szóval hozzá lehet jutni, csak nehezebben és sokkal drágábban. Gondolom ez volt a cél... Xo(

      Törlés
  2. Hegesztőboltban keressétek, 600 Ft körül van kilója. Hegesztésben teljesen közönséges anyag, rézzel való keményforrasztásnál ez a folyasztószer.

    VálaszTörlés
  3. Nekem deszt.vizet nem adtak ki gyógyszertárban :D

    VálaszTörlés
  4. A Bór mint elem a legfontosabb anyag a kalcium eldolgozashoz. A hormonok gyartasat segiti, es rengeteg folyamaton vesz reszt.
    "Varos van a vilagon ahol Bór van az ivovizben. Mindkettöben nem ismerik az oszteoporozist, arthrozist es a valtokor erös tüneteit. Ferfiaknak kevesebb prosztataproblemajuk van.
    EZERT tiltottak el, nem azert, mert veszelyes. nem veszelysebb mint a konyhaso.

    Mi az önsegitö csoportokban 8 Gramm Boraxport oldunk fel egy liter desztillalt, meleg vizben. Ebböl naponta kb fel decit fogyasztunk, mint eltarto mennyiseg, es ha izületi bajok vannak, vagy oszteoporozis, akkor 100ml naponta.
    Olcso, es hatekony.
    DMSO val meg tamogatjuk külsö kenesekkel a fajo izületek gyogyulasat.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Johann, kaphtok Önhöz elérhetőséget? Köszönöm!

    Desztillált vizet lehet kapni gyógyszertárban. Azt írták korábban, ott olcsóbb, mint egy bioboltban. Nos, nem az. Két liter 2.000,- Ft.

    VálaszTörlés
  6. A bórax kimossa a fluoridot a szervezetből, megszünteti az arthritist és a csontritkulást, valamint helyre teszi a férfiak tesztoszteron és a nők ösztrogén szintjét. https://www.youtube.com/watch?v=kp0mQwgs8ck&t=1214s

    VálaszTörlés