2012. december 11., kedd

Ajakápoló és wc papír guriga... :D

Én mondtam, hogy wc papír gurigát tilos kidobni!  Elképesztően multifunkcionális....
Eredetileg az ajakápolóról akartam írni, de megint fejet kell hajtanom ennek az"eszköznek" a sokoldalúsága előtt. :D
Eljön az az idő, amikor még autót is tudok vele szerelni... ;D

Visszatérve az eredeti témához: csináltam ajakápolót. A mérlegem miatt rögtön ipari mennyiséget, mivel grammot ugyan tud mérni, de csak egészet, és a leírásban szereplő két darabhoz pl. sheavajból 1,2 g kell...

A recept megint a Cosmio oldaláról való, amiről tudtam, hogy nagyon jó. Tavaly egyik szappanos barátnőmtől, Anditól kaptam karácsonyra egy ilyen ajakápolót is, csillagos ötösre vizsgázott.
Ami miatt eddig nem csináltam az egyrészt, hogy az övé jó sokáig kitartott :D, mert elég egyszer-kétszer bekenni vele a szánkat és tényleg ápol, nem kell egész nap kenegetni, másrészt az ajakápoló tokok magyarországi ára. Egy üres tok közel 200 Ft és még a postaköltséget is hozzá kell számolni.... :-O

Másik szappanos barátnőm Nóri segítségével, aki rendszeres E-bay vásárló, sikerült hozzájutni jóval olcsóbban külföldről. Ezek a tokok újratölthetők, tehát megint megéri környezetvédőnek lenni. :)

A receptben jojoba olaj szerepel, ami nekem nincs, így Andi tanácsára mandula olajjal helyettesítettem és nagyon jó lett!
Illat és kozmetikai pigment nem került bele, a család férfitagjai nem feltétlenül örülnének egy kis piros szájfénynek :D, és illatnak ott a receptben szereplő bio kókuszolaj, aminek nagyon intenzív kókuszillata van, egy kis mézillattal keverve, ami a másik összetevőnek, a méhviasznak köszönhető. Fincsi. :)

No de hogy kerül ide a wc papír guriga?

Úgy, hogy a receptben külön felhívják a figyelmünket, hogy rögzítsük a tokokat, nehogy töltés közben felboruljanak! Ezen el is gondolkodtam néhány másodpercig, de gyorsan rájöttem a megoldásra:


Elharmadoltam egy gurigát, ráhúztam négy darab tokra, így megtámasztják egymást. 

Még mielőtt bárki rosszul lenne a gondolatra, a guriga belseje nem szennyezett, nem bacilus telep! :) 

Az eredeti recept mennyiségét megötszöröztem, nekem ebből 13 db lett. Először azt gondoltam, hogy sok, de rájöttem, hogy sőt. Rögtön karácsony, alig marad... 




3 megjegyzés:

  1. Tényleg jók ezek az ajakápolók. Gyorsan be is kentem a számat a Csipi félével.

    VálaszTörlés
  2. Ja? és a vóWc papír gurigát én is használom, amire csak lehet, és eszembe jut. Én kibélelve sütőpapírral, még szappant is öntök bele. A lágy masszába természetes anyagú zsinórt teszek, és így felakasztható a zuhanyzóban.

    VálaszTörlés
  3. Itt: http://ancsa-pancsa.blogspot.hu/2012/11/szappan-termes.html
    meg lehet nézni. Ha nem sajnálnám az időt a guriga béleléséhez, már régen lenyúltam volna ezt az ötletedet is. ;)

    VálaszTörlés