2013. május 25., szombat

Diéta kreatívan


Reggel elindultam kis falunkba (bele) bevásárolni. Rendszeresen elkövetem ezt a hibát, nem tanulok, na... Délutános voltam a héten, ezért voltam ilyen hanyag, munkába menet nem állok meg máshol vásárolni (időm sincs), hazafelé meg már nincs hol. 

Naivul elkészítettem fejben a bevásárló listát, a zöldségesünknél gondoltam venni friss idényzöldségeket, epret, az üzletlánchoz tartozó üzletben pedig a szórólapon szereplő akciós kínai kelt, almát, ilyesmit. Fogyókúra alkalmából.
A zőccségesnél végül sikerült vennem cirka 30 dekányi fonnyadt borsót, két karalábét, egy csokor újhagymát, más nem nagyon volt.
Az üzletben az akciós cuccnak nyoma se, pedig a kínai kelre egészen rákészültem.

Nos mit volt mit tenni, ebből kell megoldanom a fogyókúrát mára (ma kezdtem....).
Az alapelgondolás, hogy sok zöldség és gyümölcs, kiegészítve kevés szénhidráttal, mert az kell, fehérjével és picurka zsiradékkal, mert különben miben oldódnának a zsírban oldódó vitaminok???

Tehát: reggelire zöldség - újhagyma. Természetesen jófajta házi disznózsíros kenyérrel, kizárólag a szükséges szénhidrát és zsiradék mennyiség miatt. Sok hagyma (ma már a szúnyog sem fog megcsípni az tuti), kis kenyérkével. Igen ám, de elfogyott a kenyérke, a tervezett zöldségbevitel mennyiség pedig még nem történt meg, úgyhogy még egy picurka zsíros deszka, csak a hagyma miatt... Aztán elfogyott a hagyma, de a kenyeret már csak nem dobom ki, kezdjünk neki egy újabb szál hagymának, majd csak elfogy az is....
Hozzá házi meggyszörp, csak hogy a gyümölcsöt is letudjam.
Kilenc körül be is fejeztem a klasszikus fogyókúrás reggelimet, mert erősen szuszogtam.

Ezek után délután fél kettőig úgy belehúztam a fogyókúrába, mint a huzat, tényleg, egy falat nem csúszott le a torkomon (nem volt hely).

Ebédre jó kis zöldségleves, tömény zöldség, mindenféle rántás nélkül, diétásan, jó sok vajgaluskával, csak az íze kedvéért, hogy ne menjen el a kedvem a koplalástól.
Utána következett a gyümölcs bevitel. Epret ugye nem kaptam, helyettesítettem meggyel. Friss még nincs, de hát tavaly elraktam rengeteget, isteni lekvárt csináltam belőle, szóval grízes tésztán pont jó is.

Most estig újabb őrületes koplalás kezdődik, fehérjét még alig-alig ettem, így a maradék füstölt húsvéti sonka fog következni, újhagymával, tökéletes zöldség-fehérje kombináció.

Phhh, mi olyan nehéz a fogyókúrában?

3 megjegyzés: