2013. március 10., vasárnap

Csokis-vaníliás HP szappan, meg levendulás is, meg nagyon dógoztam

Közben azért készült ám szappan! Lásd mint fenn: csokis-vaníliás HP, meg levendulás CP.
A csokis az igazából kakaóporos, most ideírhatnám, hogy méregdrága hollandi kakaóporból, sőőőőt, ennyi erővel azt is írhatnám, hogy 127%-os minőségi étcsoki, de csak jófajta szerencsi kakaópor. Nekem mindig ilyen szép sötét színt ad.
Nagyon szeretem a HP szappanokat, mivel ezekbe tényleg csak akkor keverjük bele azt a vajat-olajat amit bőrápolónak szánunk, amikor lejátszódott a teljes elszappanodási folyamat, így  végén beletett sheavaj az is marad, nem lesz szappan belőle. A hideg eljárásnál ezt nem lehet szabályozni (bár sokan ezt cáfolják...)
Sokáig nem csináltam ilyen eljárással, mert vacak a sütőm, én gőz fölött főzőcskéztem. Aztán a fazekamnak leesett az egyik füle. Pffff. Muszáj rozsdamentest használni, mert tapasztalatból mondom, a zománcot hamar leeszi a lúg. Na, ez meg nem olcsó. Aztán sikerült akciósan hozzájutnom (mingyá kettőt vettem), úgyhogy fel is avattam.
Az alapszappant kókuszvaj, kakaóvaj, pálmavaj, napraforgó olaj, kukoricacsíra olaj, és olíva olaj adja, a végén pedig sheavajat és még kakaóvajat kevertem bele. A kakaóportól és a kakaóvajtól jó kis csokiillata van a vanília mellett.
Na, hát kinézetre nem nagy szám (HP-t nehéz cifrázni), de marhajóóóó.


Összetevők: kókuszvaj, kakaóvaj, pálmavaj, napraforgó olaj, kukoricacsíra olaj, olíva olaj, sheavaj, deszt.víz, NaOH, vanília kivonat, kakaópor

A levendulás az illótól levendulás. Az alapolajak ugyanezek, csak itt egyszerre kerültek bele.
Húsvétra való tekintettel néhány féltojás alakút is csináltam, csak még nem tudom mit kezdek vele, mert méretét tekintve így elég használhatatlannak tűnik.
 Talán kettőt összeragasztok egy kis szappanmasszával. Asszem, ezt a projektet annyira nem gondoltam át. :)
(Vagy a másik duma, amitől hülyét kapok: aprócska gyerekkezekbe való. Aprócska gyerek kezébe ne adjá' má' szappant, mer' egyedül még nem nagyon tud normálisan szappannal fürdeni, tudod?)
A fényképezőgépem olyannyira szar, hogy előbb-utóbb földhöz lesz vágva muszáj lesz lecserélni.
Olyan húsz-harminc képből sikerült ezeket kiválogatni. Na, a szappan nem ennyire gáz, de nem sikerült túl jól a kép.Összetevők: kókuszvaj, kakaóvaj, sheavaj, pálmavaj, olívaolaj, napraforgó olaj, kukoricacsíra olaj, kecsketej, NaOH, kozmetikai vörösagyag, levendula illóolaj

Meg csináltam ajakápolót is, natúr és epres illatban is, meg körömvirág krémet, de azok végképp nem fotogének, meg nem is annyira érdekesek. (Mer' ez meg az...:D) De ha valakit érdekel, leírom... :D

Aztán sokat dolgoztam, túlestem életem első éjszakás műszakján, szerencsére egy darabig nem is lesz megint, mert a felsőbb vezetés úgy döntött, hogy nem is olyan jó buli. Szerintem sem. 
A két kiskorú azon a héten itthon volt kötőhártya gyulladással, ha sikerült is napközben elszundítanom, akkor is csak a fél agyféltekém aludt, a másik fele, mint a bálnáknak éber volt. Ilyenkor volt, hogy eszelős tekintettel rohantam ki a konyhába, mert a féléber állapotban felszedett hangok összekapcsolódtak az álmommal, és ideálmodtam még Rambót is, miközben a két kiskorú békésen nézte Tatonkát meg Peppa malacot.(Oké, a TV-zés nem tesz jót a gyerekeknek, meg minden, meg nem fejleszti a fanzáziájukat, blabla, de aki ismeri a legkisebb fiúgyermekemet, az szerintem nem is akarná, hogy még fejlődjön. A fantáziája. Meg aludj annyit, mint én azon a héten, és szentté avatnád a Minimaxot! ;)) 

Vasárnap este indult a műszak, péntek reggel tettem le a lantot. Péntek hajnalban már megesküdtem volna, hogy zsiráfot is láttam a raktárban.  
A pihenőidőnket az étkezőben tölthettük, ilyenkor az asztalra borulva 10-20-30 percet nyálcsorgatva aludtam, hogy aztán úgy ébredjek, hogy még a hajam is zsibbad. Olyan darabos mozgással indultam vissza ilyenkor a raktárba, hogy a break-dance fesztiválon elhoztam volna az első helyet, az tuti.  

Bár a blog folytatását valahogy senki sem követelte sírva, azért úgy döntöttem, hogy látens exhibicionizmusomat így élem ki, mégis írom tovább. Igazából most is egymillió dolgom lenne, de rá lehet fogni, hogy most írom a blogomat, kiváló kifogás. 

2 megjegyzés:

 1. Igaz, hogy nem követeltem sírva, e azért vártam már az újabb postodat!

  Tányér tök jó a szappanok alatt. Szappanok is azok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye milyen jó az a tányér? ;) :D Csinálnék is még ilyet, ha megint itt állnál felettem... :D A szappanok beltartalmilag tényleg jók, bár a levendulás még nincs tesztelés alatt.

   Törlés