2013. január 10., csütörtök

A fakockás technika

Ami jelen esetben műanyag volt és henger alakú, egy fogvájó tartó.
A technika lényege az, hogy egy doboz közepére beállítunk egy fakockát (vagy mást, a lényeg, hogy a massza majd ne lepje el és ne boruljon fel menet közben, mert akkor csúnya káromkodás lesz), és felváltva csorgatjuk rá a különböző színű masszákat. Aztán jól belekavarunk egy hurkapálcával.
Sok youtube videót megnéztem erről, tetszett nagyon, bő egy éve meg is próbálkoztam vele, de akkor sikerült úgy túlkeverni a masszát, hogy nem lehetett önteni. Azóta sem álltam neki megint ezzel pancsolni, mert az ember összeken vele egy rakás edényt, a konyhát, a fülét, a farkát...
Hétfőtől azonban meghalni nem lesz időm, megyek három műszakba dógzani és kétségbeesetten nekiláttam megvalósítani eddig ki nem elégített vágyaimat, terveimet, amikre ezentúl nem lesz időm.;)
Hogy ennek a hiánya se frusztráljon a jövőben, hát nekiláttam.
Ez lett belőle, hat színből áll, bár ez a képen nem látszik, mert az egyik színt a kurkuma adja, ami most olyan barna, mint a kakaóporos, ha beérik a szappan majd visszasárgul.
Na, kipróbáltam, ez is megvolt... Az illata viszont isteni, mindenféle illót kutyultam össze, rozmaring, citrom, édesnarancs, rózsafa és a végeredmény egy igazán üdítő, frissítő, citrusos-fás illat. Szeretni fogom.



Összetevők: kókuszvaj, pálmavaj, kakaóvaj, sheavaj, napraforgó olaj, olíva olaj, deszt. víz, rozmaring illóolaj, édesnarancs illóolaj, citrom illóolaj, rózsafa illóolaj, kakaópor, kurkuma, rózsaszín agyag, piros és lila szappanszínező

4 megjegyzés:

  1. Nekem is volt egy félig sikeres próbálkozásom ezzel a technikával. Jók lettek a szappankák! Meg az üveg is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem emlékszem, hogy láttam ezt a szappanodat. Mert le szoktam nyúlni az ötleteidet... :D

      Törlés
    2. Hogy van neked beállítva a blogger, hogy tudsz közvetlenül válaszolni a megjegyzésekre?

      Nem nagyon dicsekedtem azzal a szappannal, mert olyan szűken számoltam az anyagot hozzá, hogy kb 1,5 cm vastagsága lett, ezért inkább mélyen hallgattam.

      Törlés
    3. Őőőőő, megnézem a beállításokat és megírom.

      Törlés