2013. május 27., hétfő

Ma is fogyóztam

Ápdét házi tepertős pogi.

Teljes kiőrlésű töpörtyűvel.

Tuti délig tartó lendület....:D

2013. május 25., szombat

Diéta kreatívan


Reggel elindultam kis falunkba (bele) bevásárolni. Rendszeresen elkövetem ezt a hibát, nem tanulok, na... Délutános voltam a héten, ezért voltam ilyen hanyag, munkába menet nem állok meg máshol vásárolni (időm sincs), hazafelé meg már nincs hol. 

Naivul elkészítettem fejben a bevásárló listát, a zöldségesünknél gondoltam venni friss idényzöldségeket, epret, az üzletlánchoz tartozó üzletben pedig a szórólapon szereplő akciós kínai kelt, almát, ilyesmit. Fogyókúra alkalmából.
A zőccségesnél végül sikerült vennem cirka 30 dekányi fonnyadt borsót, két karalábét, egy csokor újhagymát, más nem nagyon volt.
Az üzletben az akciós cuccnak nyoma se, pedig a kínai kelre egészen rákészültem.

Nos mit volt mit tenni, ebből kell megoldanom a fogyókúrát mára (ma kezdtem....).
Az alapelgondolás, hogy sok zöldség és gyümölcs, kiegészítve kevés szénhidráttal, mert az kell, fehérjével és picurka zsiradékkal, mert különben miben oldódnának a zsírban oldódó vitaminok???

Tehát: reggelire zöldség - újhagyma. Természetesen jófajta házi disznózsíros kenyérrel, kizárólag a szükséges szénhidrát és zsiradék mennyiség miatt. Sok hagyma (ma már a szúnyog sem fog megcsípni az tuti), kis kenyérkével. Igen ám, de elfogyott a kenyérke, a tervezett zöldségbevitel mennyiség pedig még nem történt meg, úgyhogy még egy picurka zsíros deszka, csak a hagyma miatt... Aztán elfogyott a hagyma, de a kenyeret már csak nem dobom ki, kezdjünk neki egy újabb szál hagymának, majd csak elfogy az is....
Hozzá házi meggyszörp, csak hogy a gyümölcsöt is letudjam.
Kilenc körül be is fejeztem a klasszikus fogyókúrás reggelimet, mert erősen szuszogtam.

Ezek után délután fél kettőig úgy belehúztam a fogyókúrába, mint a huzat, tényleg, egy falat nem csúszott le a torkomon (nem volt hely).

Ebédre jó kis zöldségleves, tömény zöldség, mindenféle rántás nélkül, diétásan, jó sok vajgaluskával, csak az íze kedvéért, hogy ne menjen el a kedvem a koplalástól.
Utána következett a gyümölcs bevitel. Epret ugye nem kaptam, helyettesítettem meggyel. Friss még nincs, de hát tavaly elraktam rengeteget, isteni lekvárt csináltam belőle, szóval grízes tésztán pont jó is.

Most estig újabb őrületes koplalás kezdődik, fehérjét még alig-alig ettem, így a maradék füstölt húsvéti sonka fog következni, újhagymával, tökéletes zöldség-fehérje kombináció.

Phhh, mi olyan nehéz a fogyókúrában?

2013. május 19., vasárnap

Megtaláltam. Fényképeztem.

A négy aksiból kettő előkerült. Hurrá. Vad fényképezésbe is kezdtem.
A két kicsitől kapott anyák napi virágoknak csináltam dizájnolt virácserepeket a riszájkling jegyében.
Elhasználódott katicás szatyorból: 

Kutyakajás konzervdoboz, akrilfestékkel lefestettem és alkoholos filccel rajzoltam rá a mintát:
Sorozatgyártás kezdődött, még vár néhány doboz a dekorálásra. Az anyakutyus kap néha konzervet, ugyanis kiskutyáink vannak. Ők is le lettek fényképezve. :) Márkájukat tekintve közép-ázsiai juhászok és négy és fél hetesek. A háttérben látható Zsebibaba is, az ő típusa Jack Russel terrier és egy évesen alig nagyobb, mint a kismedvék.:))) 


Továbbá kis fűszerkertem a nappali ablakában, na miben...? ;) 


Igaz, az utolsó dobozban porcsinrózsa van nem fűszer. A sziklakertembe szeretném kiültetni, évek óta hiába próbálkozom megtelepíteni, sima magvetéssel nem sikerült. Talán most palántázással sikerülni fog. 


Itt jól belejöttem a fényképezésbe, a reggeli fényviszonyokat úgy látszik szerette a gép, simán szót fogadott. Pedig nem is szuggeráltam, hogy "múkodj!"...
Ébredező rózsák és virágzó tűztövis, a méhek (méhészek?) örömére:



Jah, és a szappan. És a formája. Az utolsó kettő darab végre lencsevégre került:

A dália forma nem újdonság, jó drága szilikon forma, az ovális a zseniális, krémtúrós dobozba lett öntve. Hát, most, hogy így nézem, a dália sokkal szebb, ami azért igazságos, mert jó pénzért vettem a formát. :) 







2013. május 5., vasárnap

Átléptük a 10ezret, de én még mindig nem fényképezek

Bizony, több, mint 10ezer kattintást ért meg a blog! Hűűűűű...;) A bloggerben van egy "statisztika" opció, aminek a segítségével egyértelműen kiderül, hogy nem a fantasztikus stílusom, mélyenszántó gondolataim, kézműves remekeim csábították ide a tisztelt olvasóközönséget, hanem a "folyékony mosószer házilag" google keresésre kiadott találatok... :)
Most aztán jól meg vagyok sértődve és nem fáradok a fényképezéssel... Áááá, dehogy! Nem találom a gépbe való tölthető elemeket. Ugyebár tartunk itthon két darab kiskorút, ennek pedig az a vonzata, hogy elő-elő fordul a házban gyerekjáték is (jelenleg 10 zsáknyi van a padláson parkolópályára állítva). Alig két hetes gondolkodás után rá is jöttem, hogy az új, fényképezőben is működőképes elemeket a húsvétra kapott buborékfújóba tettem. Mert nem ám csak úgy tüdővel fújkáljuk a buborékot.... A mai világban kéremszépen? Elemes buborékfújóval. Na. Már csak azt a sz@rt kéne megtalálnom, pedig még nincs két hete, hogy elemeire szedtem a szobájukat és olyan, de olyan rendet vágtam, hogy még a gyöngyöket is szétválogattam.... mint egy normális hülye.
Sebtiben be is mutatkoztam a padlónak, hiába na, rég találkoztunk, addig szegény illegalitásba vonult  a plüss állatok, legók, Filly pónik (remélem a pokolra jut, aki kitalálta mind a kétezerötszáhuszonhat félét, amit "gyűjtsd össze mindet" névvel reklámoznak), papírfecnik gyönyörű gyermekrajzok alá.

Tényleg gyorsan, alig több, mint két nap alatt végeztem... Mert szerintem az a rend, ha minden szétválogatva, betűrendben, élére állítva van, ellentétben családom túlnyomó részével, akik szerint az a rend, ha nincs szem előtt, de legalábbis kettőt folyamatában lehet lépni a földön.
Kismillió pénzt költöttem nagyon praktikus műanyag kosarakra, és amint be is lesz polcozva a szekrényük, lesz is értelme, máris elláthatják az eredeti funkciójukat....

Szóval a buborékfújót nem találom, valami tér-idő görbület lehet a kölkök szobájában, mert tényleg tart még a rend. ?

Május elsején sütöttem sütőben kürtőskalácsot, azt is le akartam eleinte fotózni, aztán a vége felé nem, mert kissé lágy volt a tésztája és mivel tepsiben sült, kicsit elengedte magát, elég érdekes alakzatot felvéve, de finom volt.
Amikor rábukkantam a receptre, azonnal rá tudtam készülni és ismét bebizonyosodott, hogy (többek közt) kéztörlő papír gurigát kidobni tilos, mert jól jön az még az ilyen DIY (sufnituning) ötleteknél (ugye?). A recept írója hat db gurigát írt, ehhez nekem nem kellettek hónapok, míg összegyűltek, hanem felballagtam a padlásra és közvetlenül a "jó lesz még valamire konzerves dobozok" mellett megtaláltam a "jó lesz még valamire gurigák"-nál. Bevontam alufóliával és kész is volt a "kürtőskalácsfa".

Ma pedig sütöttem medvehagymás pogácsát, az jól néz ki, de a kedves olvasó kénytelen lesz a képzeletére hagyatkozni, ha egyszer nem tudom az utókornak megörökíteni.
Végre felénk is lehet kapni medvehagymát, tavaly még errefelé nem árultak a piacon, most már két árusnál is volt. Örültem neki, tavaly találkoztam vele először, méghozzá úgy, hogy egy pesti piacon próbáltam árulni a kézműves dolgaimat (nem sok sikerrel....), és a mellettem lévő árustól vitték a medvehagymát, mint a cukrot. Érdeklődésemre megkínált egy levéllel, megcsócsáltam, örültem neki, de mire rávettem magam, hogy vegyek is, elfogyott a portékája.... :D
Na, az idén hozzájutottam, megsütöttem, jól bezabáltam,  talán a receptet is közzéteszem, mert úgy sikerült nagyon fincsire, hogy az eredeti receptet kapkodásból kifolyólag jól benéztem.